Kemi

Ligevægt ved partialtryk

11. december 2020 af Mariassssssss - Niveau: B-niveau

Hej,

Har fået følgende reaktion angivet;

Cl2O(g)+H2O(g) \rightleftharpoons 2HClO(g)

Ved at K_p=8,2\cdot 10^{-2}

Ved start Reaktion tilsættes der 1 bar produkt

Hermed :

Før ligevægt:    0 bar Cl2O   +     0 bar H2O           1 bar HClO

ved ligeveægt      x bar Cl2O   + x bar H2O              1-x bar HClO

Skal beregne p(HClO) ved ligevægt, når den er indstillet...


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. december 2020 af janhaa

Før ligevægt:    0 bar Cl2O   +     0 bar H2O           1 bar HClO

ved ligeveægt      x bar Cl2O   + x bar H2O              1-2x bar HClO


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2020 af janhaa

K=\frac{(1-2x)^2}{x^2}=0,082


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. december 2020 af janhaa

x = 0,4374 bar

p(HClO)eq = 0,125 bar


Skriv et svar til: Ligevægt ved partialtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.