Kemi

pH af trihydronsyre ved titrering

15. december 2020 af Mariassssssss - Niveau: A-niveau

Hej, jeg er stillet følgende opgave:

Vedhæftet fil: hjælp til opgave 2.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2020 af Lua13

Prøv med -log10(Ka2)

-Fordi du kan udregne at det er ved første ækvivalenspunkt


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2020 af janhaa

excess of NaOH, pH = 9,8 or pH = 12,3


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2020 af mathon

No excess of NaOH

exact 300 mL 1.000 M NaOH = 0.300 mol OH-.

\small \begin{array}{lllll} pK_{s2}=-\log(6.2\cdot 10^{-8})=7.2\\\\ \textup{Neutralisation}\\ \textup{af }0.200\;mol\; H_3B&\textup{bruger }0.200\; mol \;NaOH\\\\ \textup{hvilket danner:} &0.200\;mol \; H_2B^-\textup{ som neutraliseres af }0.100\;mol \; NaOH\\\\ \textup{Slutresultat:}&0.100\;mol\;H_2B^-\textup{ og }0.100\;\;mol HB^{2-}\\\\& pH=pK_{s2}+\log\left ( \frac{n_B}{n_S} \right )\\\\& pH=7.2+\log\left ( \frac{0.100\;mol}{0.100\;mol} \right )\\\\& pH=7.2 \end{array}


Skriv et svar til: pH af trihydronsyre ved titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.