Kemi

beregne elektromagnetisk kraft

02. januar 2021 af Stjerneskud2016 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Er måden jeg har beregnet deltaG på rigtigt i opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2021 af mathon

                        \small \begin{array}{lllll}\textbf{a)}\\& \begin{array}{lllll} e_v=e^{\Theta }-\frac{0.059\;V}{z}\cdot \log\left ( Y \right )\\\\ e_v=e^{\Theta }-\frac{0.059\;V}{2}\cdot \log\left ( \frac{1}{10^{-3}} \right ) \\\\ e_v=(0.34\;V)-\frac{0.059\;V}{2}\cdot \log\left ( \frac{1}{10^{-3}} \right )=0.25\;V\\\\\\ EMK=e_h - e_v = \left ( 0.34\;V \right )-\left ( 0.25\;V \right )=0.09\;V \end{array} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. januar 2021 af mathon

                        \small \small \begin{array}{lllll}\textbf{b)}\\& \begin{array}{lllll} \textup{EMK}=0.482\;V = e_h - e_v = (0.34\;V) - e_v\\\\ e_v = (0.34\;V) - \left ( 0.482\;V \right ) = -0.142\;V\\\\ e_v = -0.142\;V = 0.34\;V-\frac{0.059\;V}{2} \cdot \log\left ( \frac{1}{\left [ Cu^{2+} \right ]} \right )\\\\ \left ( - 0.142 \;V \right ) - \left ( 0 .34\;V \right ) = - \frac{0.059\;V}{2} \cdot \log\left ( \frac{1}{\left [ Cu^{2+} \right ]} \right )\\\\ - 0.482\;V= \frac{0.059\;V}{2} \cdot \log\left ( \left [ Cu^{2+} \right ] \right )\\\\ \log\left ( \left [ Cu^{2+} \right ] \right )=-\frac{0.482\cdot 2}{0.059}=-13.339\\\\\\ \left [ Cu^{2+} \right ] = 10^{-13.339}\;M = 4.58\cdot 10^{-17}\;M \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. januar 2021 af mathon

                        \small \small \small \begin{array}{lllll}\textbf{c)}\\& \begin{array}{lllll} \\& Cu^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,NH_3\,_{\textit{(aq)}} \;\rightleftharpoons \;\left [ Cu(NH_3)_4 \right ]^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\\ \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. januar 2021 af mathon

                        \small \small \small \begin{array}{lllll}\textbf{d)}\\& \begin{array}{lllll} \frac{\left [ \left [ Cu(NH_3)_4 \right ]^{2+} \right ]}{\left [ Cu^{2+} \right ]\cdot \left [ NH_3 \right ]^4}\approx \frac{\left [ \left [ Cu(NH_3)_4 \right ]^{2+} \right ]}{\left ( 4.58\cdot 10^{-17}\;M \right )\cdot \left ( 1\;M \right )^4}=1.2\cdot 10^{13}\;M^{-4}\\\\ \left [ \left [ Cu(NH_3)_4 \right ]^{2+} \right ]=\left (1.2\cdot 10^{13}\;M^{-4} \right )\cdot \left (1\;M \right )^4\cdot \left (4.58\cdot 10^{-17}\;M \right )=5.50\cdot 10^{-4}\;M \end{array} \end{array}


Svar #6
03. januar 2021 af Stjerneskud2016

Hvlken tabel slår man tallet 1,2*10^13 fra i opgave d). Hvad hedder tabellen? 

mathon


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. januar 2021 af mathon

I en tabel over kompleksitetskonstanter/konstanter for komplekse ioner.


Skriv et svar til: beregne elektromagnetisk kraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.