Fysik

Opvarmning i en lukket beholder

08. januar 2021 af louisesørensen2 - Niveau: B-niveau

Jeg har et spørgsmål som lyder på følgende:

Hvad vil der ske med grafen hvis der tilføres mere energi når al vandet er fordampet?

Hertil har jeg selv to forskellige svar:

1. Grafen vil forblive på 100 grader, da energien i et lukket system er konstant.

2. Der vil ophobes sig en masse damp, som vil bevirke at temperaturen stiger?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2021 af mathon

                     \small \begin{array}{lllll} E_{\textup{indre}}^{\textup{vanddamp}}=k\cdot T \end{}


Svar #2
08. januar 2021 af louisesørensen2

Hej Mathon,

Jeg er ikke bekendt med faktoren k, hvad er denne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2021 af mathon

             \small k=n\cdot R


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2021 af Eksperimentalfysikeren

#0 Begge diner forslag er forkerte. Der ophobes ikke yderligere damp, da vandet allerede er fordampet, men den damp, der er dannet vil blive varmere, så temperaturen stiger.


Skriv et svar til: Opvarmning i en lukket beholder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.