Kemi

Fysisk kemi (idealgas)

04. februar 2021 af miamus11 - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg er med på at trykket og volumen er de samme for de 2. og derved får jeg en ligning der hedder n1*t1=n2*t2 , men jeg kan ikke rigtig komme videre herfra? 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2021 af mathon

Beregn først beholdernes volumen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2021 af mathon

              \small \small \begin{array}{lllll} V=\frac{\left ( n_1+n_2 \right )\cdot R\cdot T}{2\cdot P_{beg}} \\\\ V=\frac{\left (0.70\;mol \right )\cdot \left ( 0.082057\;\frac{atm\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( 300\;K \right )}{2\cdot \left ( 0.50\;atm \right )}=17.232\;L \end{array}


Svar #4
04. februar 2021 af miamus11

Ja jeg kan se at volumen er beregnet. Dette har jeg herefter indsat i idealgas ligningen og isoleret for n ved de forskellige temperaturer
Så får jeg to stofmængder n1= 0,35 mol og n2= 0,26
Det giver jo ikke 0,70 mol til sammen?

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2021 af mathon

               \small \small \begin{array}{llllll} & \textup{Der blev alligevel ikke brug for hver beholders volumen.}\\\\\\ \textbf{(a)}\\& \frac{n_2}{n_1}=\frac{T_1}{T_2}\qquad \textup{trykket i beholderne er ens }0.5\;atm.\\\\& \frac{n_2}{n_1+n_2}=\frac{T_1}{T_1+T_2}\\\\& \frac{n_2}{0.70\;mol}=\frac{300}{300+400}\\\\& n_2=\frac{3}{7}\cdot (0.70\;mol)=0.3\;mol\\\\\\& \frac{n_1}{n_1+n_2}=\frac{T_2}{T_1+T_2}\\\\& \frac{n_1}{0.7\;mol}=\frac{400}{700}\\\\& n_1=\frac{4}{7}\cdot \left ( 0.7\;mol \right )=0.4\;mol\\\\\\ \textbf{(b)}\\& \textup{Beholderne er i \aa ben forbindelse, hvorfor trykket stadig er }0.5\;atm. \end{array}


Svar #6
04. februar 2021 af miamus11

Tak!

Svar #7
04. februar 2021 af miamus11

Hvor får du de 3/7 og 4/7 fra?

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. februar 2021 af janhaa

#7 Hvor får du de 3/7 og 4/7 fra?

3/(3+4) = 3/7

4/(3+4) = 4/7


Skriv et svar til: Fysisk kemi (idealgas)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.