Fysik

Vurdere størrelsen af jordens samlede atmosfære

01. marts 2021 af Janne91 - Niveau: B-niveau

Jeg forstår ikke hvad jeg skal i denne opgave. Kan i hjælpe?

I ovenstående opgave har jeg udregnet jordens overflade areal til at være 5,100645*10^14 m^2

Nu står der: Trykket ved hav overfladen er 1,000 atm og 1,000 atm er 101,3 kPa. Det er tyngdekraften  på jordens samlede atmosfære der er ansvarlig for trykket ved havoverfladen.

- Vurder størrelsen på jordens samlede atmosfære mht. massen i kg. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2021 af peter lind

Tryk*overflade = masse


Svar #2
01. marts 2021 af Janne91

Så:

101,3kPa*(5,100645*10^1^4)=5169353385kg

Men forstår stadig ikke hvad jeg skal vurdere?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2021 af peter lind

Det står jo i sidste linje i #0


Svar #4
02. marts 2021 af Janne91

Okay. Så jeg skal blot udregne jordens vægt. Er det korrekt udregnet?

Men når jeg udrenger tryk*overflade burde jeg så ikke få kraften i newton?

Det er jo formlen F=p*A


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2021 af peter lind

Det er ikke jordens masse du beregner det er atmosfæren

I den sidste har jeg desværre en fejl Det skal være. Tryk*overflade = masse*g


Svar #6
02. marts 2021 af Janne91

okay, nu er jeg slet ikke med. Vil du prøve at vise hvordan du ville udregne og konkludere?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. marts 2021 af peter lind

Det er luften der udfører et tryk på jordoverfladen. Det er ligsom når du dykker ned i vand. Der stiger trykket også I 10m dybde trykker vandet 1 atm så der i alt er 2 atm tryk.


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. marts 2021 af ringstedLC

#6:

\begin{align*} F &= P\cdot A \\ m\cdot g &= P\cdot A \\ m &= \frac{P\cdot A}{g} \end{align*}


Skriv et svar til: Vurdere størrelsen af jordens samlede atmosfære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.