Matematik

RUMFANG OG OMDREJNINGSLEGEMER

21. marts 2021 af Vasile - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har prøvet at løse disse opgave, men jeg ved ikke hvis den er rigtig. Ned under har jeg vedheftet en fil med opgaven. Er der nogen det har et bud?

Vedhæftet fil: opgave38.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2021 af ringstedLC

Vedhæft et godt billede af opgaven!


Svar #2
21. marts 2021 af Vasile

#1

Vedhæft et godt billede af opgaven!

det er et word doc, jeg prove tager et skraem bilede

Vedhæftet fil:opg38.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2021 af Januar2021 (Slettet)

Jeg kan hjælpe med opgave a 

( indtegn de to grafer i samme koordinatsystem, så får du en bedre forståelse for beregningsmetoden )

f(x) = 1/5 x +3 

F(x) = .1x2 + 3x 

F(10) - F(0) = .1 · 102 + 3 · 10 = 40

g(x) = √(2x-6) 

G(x) = (1/3) · (2x-6)3/2

G(10) - G(3) = (1/3) · ((2 ·10) -6)3/2 - 1/3 ((2·3)-6)3//2 = 17,46 -0 = 17,46

Areal af M bliver så 40 - 17,46 = 22,54


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. marts 2021 af Januar2021 (Slettet)

#3 rettelse i linje 6,indsat værdi for F(0)

Jeg kan hjælpe med opgave a 

( indtegn de to grafer i samme koordinatsystem, så får du en bedre forståelse for beregningsmetoden )

f(x) = 1/5 x +3 

F(x) = .1x2 + 3x 

F(10) - F(0) = (.1 · 102 + 3 · 10) - (.1·02+3·0) = 40 -0 = 40

g(x) = √(2x-6) 

G(x) = (1/3) · (2x-6)3/2

G(10) - G(3) = (1/3) · ((2 ·10) -6)3/2 - 1/3 ((2·3)-6)3//2 = 17,46 -0 = 17,46

Areal af M bliver så 40 - 17,46 = 22,54


Svar #5
21. marts 2021 af Vasile

#4 

G(10)-G(0) mener du


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. marts 2021 af Januar2021 (Slettet)

#5

#4 

G(10)-G(0) mener du

                Nej , det er G ( 10 ) - G (3 ) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. marts 2021 af ringstedLC

Selvom om funktionerne ser overskuelige ud, er det altid nemmere at danne sig et overblik, når deres er grafer tegnes.

1. 

\begin{align*} f(x) &= g(x) \\ \tfrac{1}{5}x+3 &= \sqrt{2x-6} \\ \tfrac{1}{25}x^{2}+2\cdot \tfrac{3}{5}x+9 &= 2x-6 \\ \tfrac{1}{25}x^{2}-\tfrac{4}{5}x+15 &= 0 \\ d &= \left (-\tfrac{4}{5}\right )^{2}-4\cdot \tfrac{1}{25}\cdot 15<0 \\ \Rightarrow f(x) &= g(x)\,\text{har ingen l\o sninger!} \\ f(x) \geq 0\wedge 0\leq x\leq 10&\Rightarrow \left\{\begin{matrix} x_1=0\\x_3=10\end{matrix}\right. \\ g(x) \geq 0\wedge x\leq 10&\Rightarrow \left\{\begin{matrix}x_2=3\\x_3=10\end{matrix}\right. \\ A_M &= \int_{0}^{10}\!f(x)\,\mathrm{d}x-\int_{3}^{10}\!g(x)\,\mathrm{d}x \end{align*}

2.

\begin{align*} V &= \pi\cdot \Biggl(\int_{0}^{10}\!f(x)^{2}-\int_{3}^{10}\!g(x)^{2}\,\mathrm{d}x\Biggr) \\ \end{align*}


Skriv et svar til: RUMFANG OG OMDREJNINGSLEGEMER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.