Matematik

Hurtigt opgave i vektor. HJÆLP

22. maj 2021 af gymh - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder:

Antag at \vec{b} og \vec{c} står vinkelret på \vec{a}. Vis at \vec{b} og \vec{c} er parallele.

Jeg ved altså

\vec{b} || \vec{c} ⇔ d(\vec{b},\vec{c}) = 0, 

\vec{b}•\vec{a} = 0 og 

\vec{c}•\vec{a} = 0

Her går jeg så også i stå. Nogle idéer om hvad det næste trin er?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. maj 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll}&& \overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}=\left | \overrightarrow{a} \right |\cdot \left | \overrightarrow{b} \right |\cdot \cos\left ( v_1\right )=0\Leftrightarrow v_1=90\degree\\\\&& \overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{c}=\left | \overrightarrow{a} \right |\cdot \left | \overrightarrow{c} \right |\cdot \cos\left ( v_2\right )=0\Leftrightarrow v_2=90\degree\\\\&& \textup{To vektorer, der begge danner }\mathrm{\acute{e}} \textup{n og samme vinkel med samme tredje vektor, er parallelle.} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. maj 2021 af oppenede

Du ved ikke d(\vec{b},\vec{c}) = 0.

Det er det du skal omskrive de to andre betingelser til.


Skriv et svar til: Hurtigt opgave i vektor. HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.