Kemi

Energi

10. august 2021 af unicorn66 - Niveau: Universitet/Videregående

En ukendt kompleksforbindelse absorberer lys ved 18000 cm-1. Hvilken energi har lyset angivet i kJ/mol?

Hvilken formel bruger jeg her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. august 2021 af mathon

Du mener vel
                               ... absorberer lys ved f = 18000 s-1?


Svar #2
10. august 2021 af unicorn66

Nej det skal være 18000 cm^-1.   den kan omregnes til nm.  


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. august 2021 af mathon

                              \begin{array}{lllllll}&& E=h\cdot f=\frac{h\cdot c}{\lambda}=\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{\lambda}\quad \textup{pr. molekyle} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. august 2021 af mathon

                              \begin{array}{lllllll}&& E=h\cdot f=\frac{h\cdot c}{\lambda}=\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{\lambda}& \textup{pr. molekyle} \\ \textup{eller}\\&&E=h\cdot f=\frac{h\cdot c}{\lambda}=\frac{1.98645\cdot 10^{-28}\;kJ\cdot m}{\lambda}& \textup{pr. molekyle} \end{array}


Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.