Kemi

gibbs energi

16. august 2021 af Hans12333 - Niveau: A-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe med opgave c (se bilag).

Vedhæftet fil: 2021-08-15.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. august 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll}\textbf{c)}\\\\ \textup{Spontant forl\o bende }\\ \textup{reaktion kr\ae ver:}\\& \Delta G=-R\cdot T\cdot \ln\left ( K_p \right )<0\\\\& K_p=\frac{{p_{NH_3}}^2}{p_{N_2}\cdot {p_{H_2}}^2}=\frac{\left ( 1.5\;bar \right )^2}{\left ( 8.6\;bar \right )\cdot \left (10.2\;bar \right)^3}=2.47\cdot 10^{-4}\;bar^{-2}\\\\& \Delta G=-R\cdot T\cdot \ln\left ( K_p \right )\\\\& \Delta G=-\left ( 8.31446\cdot 10^{-3}\;\frac{kJ}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( (273.15+400)\;K \right )\cdot \ln\left ( 2.47\cdot 10^{-4} \right )\\\\& \Delta G=46.5\;\frac{kJ}{mol}>0\\\\ \textup{hvor kriteriet}&\textup{for spontanitet }\Delta G<0\textup{ ikke er opfyldt}\\ \textup{og}&\textup{reaktionen med de opgivne partialtryk}\\& \textup{ved 400}\degree\textup{C \textbf{\color{Red} {ikke}} vil kunne forl\o be spontant} \end{array}


Svar #3
16. august 2021 af Hans12333

Facit siger det er -4,99kJ/mol


Svar #4
16. august 2021 af Hans12333

DeltaGo(400) (med standardbetingelse) fik jeg til 42,3kJ/mol. Skal man ikke bruge denne her formel? (se bilag)

Vedhæftet fil:2021-08-16.png

Svar #5
16. august 2021 af Hans12333

Nu jeg med, det er denne her man skal bruge. Og tror heller ikke du skal gange R med 10^-3

Vedhæftet fil:2021-08-16 (1).png

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. august 2021 af Heptan

#2 Der er ikke nødvendigvis ligevægt, så man kan ikke beregne ligevægtskonstanten sådan.

#5 Han har angivet enheden i kJ/(mol K), hvor du formentlig bruger J/(mol K)


Skriv et svar til: gibbs energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.