Matematik

FP10 længde over vandet? Akut

13. oktober 2021 af HjælpPlz1 - Niveau: 10. klasse

Info:

Annette står på færgen og ser ud over havet. Hun kan se den linje, hvor himmel og hav mødes. Linjen kaldes for kimingen.

a=3,85⋅h Formel.

Hvor mange meter over havet skal Annettes øjenhøjde være, hvis der skal være 25 km til kimingen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2021 af PeterValberg

Jeg gætter på, at a er afstanden i km og h er højden i m (?)

Løs ligningen:

25=3,85\cdot h

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
13. oktober 2021 af HjælpPlz1

Hvor mange kilometer er afstanden til kimingen, hvis Annettes øjenhøjde er 15 m over havet? Hvad så med denne forstår det ikke helt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2021 af PeterValberg

Indsæt 15 i stedet for h og beregn a

a=3,85\cdot h=3,85\cdot 15 =\,...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
13. oktober 2021 af HjælpPlz1

57,75 Kan det passe


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. oktober 2021 af PeterValberg

Det er korrekt, at:

3,85\cdot 15=57,75

så, hvis de antagelser, jeg gør i #1 omkring a og h er korrekte,
så er dit resultat i #4 også korrekt :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
13. oktober 2021 af HjælpPlz1

a=3,85⋅h der er et kvadratrodstegn foran så den ser faktisk sådanne ud A= 3,85 * kvadratrodstegn

Så jeg ved ikke om 57,75 passer. eller hvad man skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. oktober 2021 af PeterValberg

a=3,85⋅h der er et kvadratrodstegn foran så den ser faktisk sådanne ud A= 3,85 * kvadratrodstegn

 Det fremgik ikke af dit oprindelige indlæg #0
Så formlen ser altså således ud ?

a=3,85\cdot\sqrt{h}

hvis det er tilfældet, så er 57,75 selvfølgelig ikke korrekt

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
13. oktober 2021 af HjælpPlz1

Ja det sådan den ser ud. Men forstår ikke hvad jeg skal gøre så?


Svar #9
13. oktober 2021 af HjælpPlz1

Og hvad med den første vi regnede også.


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. oktober 2021 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. oktober 2021 af Soeffi

#0. Er det denne?...


Brugbart svar (0)

Svar #12
13. oktober 2021 af SuneChr

.SP 131020211428.JPG

Vedhæftet fil:SP 131020211428.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #13
13. oktober 2021 af SuneChr

.SP 131020211456.JPG

Vedhæftet fil:SP 131020211456.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #14
13. oktober 2021 af emil20211996

Prøv at tjekke https://kosmetiko.dk/ 


Brugbart svar (0)

Svar #15
14. oktober 2021 af SuneChr

# 14
Hjemmesider med reklamer m.m. hører ikke hjemme her eller andre steder på Studieportalen.
Som ny bruger: Læs betingelserne for brugen. Link nederst på siden. 


Skriv et svar til: FP10 længde over vandet? Akut

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.