Kemi

Forsøg hjælp

09. november 2021 af Hans12333 - Niveau: B-niveau

Hej, har brug for hjælp her i spørgsmål 2 og 3.

I forsøget oxiderer bromat iodid til frit iod (I2). 

BrO3– (aq) + 6I– (aq) + 6H+ (aq) -> Br– (aq) + 3I2 (s) + 3H2O (l)

1. Hvorfor tilsættes svovlsyre? Forklar hvorfor med udgangspunkt i reaktionen ovenfor.

- I en sur opløsning kan bromat oxidere iodid. Derfor skal svovlsyre tilsættes, for at virke som H+ donor til ovensta°ende reaktion. Der skal 6 H+ ioner til for at brom kan reduceres og oxidere I- til frit iod. 

2. Forklar hvordan standardreduktionspotentialerne kan bruges til at vise, at oxidationen af iodid til frit iod med bromat er en spontan proces. 

3. Beregn nu ligevægtskonstanten Kx. Forklar sammenhæng mellem ligevægtskonstantens størrelse og jeres observationer i forsøget.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2021 af janhaa

2)

E^o_{redox}>0\\ Gives\\ \Delta G<0\\ And\\ Spontaneous\\reaction


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2021 af janhaa

Or E(cell)

\Delta G= -RT\ln(K)\\ \Delta G =-nFE_{cell}\\ For\\ E(cell)>0\\ \Delta =-nFE_{cell}<0\\ Thus;\\ Spontaneous\\ Reaction


Svar #3
09. november 2021 af Hans12333

hvad med opgave 3


Skriv et svar til: Forsøg hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.