Matematik

Lagrange metoden - partielle afledede og løs systemet for Q1,Q2 og Lambda

11. december 2021 af Jake94 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej er der nogen som kan hjælpe mig med dette profitmaksimeringsproblem: 

g(Q1,Q2, Lambda)= 300Q1-2Q21+Q1Q2+300Q2-4Q22-(lambda)(Q1+Q2-112)

Jeg skal finde de partielle afledede og løse systemet for Q1, Q2 og Lambda. 

og gerne en beregning for dette, da jeg ikke selv kan få det til at lykkes. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2021 af Anders521

#0 For at bestemme de partielle afledede, skal der differentieres mht. den ønskede variable, mens de andre holdes faste. F.eks. med                                                                                                                                                                       g(Q1, Q2, λ) = 300Q1 -2Q12 + Q1Q2 + 300Q2- 4Q22 - λ(Q1 + Q2 -112)

er                                                                                                                                                                                                                                        ∂g/∂Q1 = 300 - 4Q1 + Q2 - λ


Svar #2
11. december 2021 af Jake94

tak vil det så sige, at:

  g(Q1, Q2, λ) = 300Q1 -2Q12 + Q1Q2 + 300Q2- 4Q22 - λ(Q1 + Q2 -112)

∂g/∂Q1 = 300 - 4Q1 + Q2 - λ

∂g/∂Q2 = 300 - 8Q2 + Q1 - λ

∂g/∂Qλ=112-Q1+Q2


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2021 af ChristofferTJ

Ja det er helt korrekt, også skal du sætte de partielle afledte lig med nul. Btw med Lagrange så når man differencierer mht. lamda og sætter lig med nul så får man altid budgetbetingelsen, her Q1+Q2=112. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2021 af ChristofferTJ

Løsning til profitmaksimeringsproblem:

Vedhæftet fil:Screenshot_2.png

Svar #5
11. december 2021 af Jake94

Super tak for den gode uddybende forklaring :) , hvad så med hensyn til beregning af λ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. december 2021 af ChristofferTJ

For at finde lambda kan du bruge (1) eller (2) og bare indsætte for værdierne af Q1 og Q2. Det er ligegyldigt hvilken man vælger da hvis man ikke har lavet regnefejl så får man det samme
Fra (1): Lambda = 300 - 4*72 + 40 = 52
Fra (2): lambda = 300-8*40 + 72 = 52

Svar #7
12. december 2021 af Jake94

Super mange tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: Lagrange metoden - partielle afledede og løs systemet for Q1,Q2 og Lambda

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.