Kemi

Volume af vand

27. december 2021 af Math46 - Niveau: B-niveau

Hvis man har 18g glukose opløst i vand så koncentrationen bliver 0,1M, hvad bliver volumen af vand så? Hvordan regner man det ud? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. december 2021 af Heptan

Brug

n = m/M

og

c = n/V


Svar #2
27. december 2021 af Math46

#1

Brug

n = m/M

og

c = n/V

Hvordan finder jeg V? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. december 2021 af mathon

                \small \small \small \begin{array}{llllll} V_{vand}=\frac{n}{c}=\frac{(18\;g)/\left ( 180.156\;\frac{g}{mol} \right )}{0.1\;\frac{mol}{L}}=0.999134\;L=999.1(34)\;mL \end{array}


Svar #4
27. december 2021 af Math46

#3

                \small \small \small \begin{array}{llllll} V_{vand}=\frac{n}{c}=\frac{(18\;g)/\left ( 180.156\;\frac{g}{mol} \right )}{0.1\;\frac{mol}{L}}=0.999134\;L=999.1(34)\;mL \end{array}

Jeg får det til 1800, når jeg sætter det ind i wordmat?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. december 2021 af ringstedLC

#4                

Jeg får det til 1800, når jeg sætter det ind i wordmat?

En værdi uden enheder giver sjældent nogen mening i kemi og fysik.

Wordmat har , - eller kan ikke beregne enhederne korrekt, da:

\begin{align*} \frac{180.156}{0.1}\cdot \frac{\frac{\textup{g}}{\textup{mol}}}{\frac{\textup{mol}}{\textup{L}}} &= 1801.56 \; \frac{\textup{g}}{\textup{mol}} \cdot \frac{\textup{L}}{\textup{mol}} \end{align*}

men denne "enhed" er jo ikke en enhed for et volumen. Så dér bør du stoppe op og overveje din beregning/indtastning.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. december 2021 af ringstedLC

#4 fortsat: Du glemmer:

\begin{align*} \frac{\frac{{\color{Red} 18}}{180.156}}{0.1} \approx \frac{0.1}{0.1} &= 1 \\ \frac{\frac{\textup{g}}{\frac{\textup{g}}{\textup{mol}}}}{\frac{\textup{mol}}{\textup{L}}} = \frac{\frac{\textup{g} \,\cdot \,\textup{mol}}{\textup{g}}}{\frac{\textup{mol}}{\textup{L}}} = \frac{\textup{mol}}{\frac{\textup{mol}}{\textup{L}}} &= \textup{L} \end{align*}
 


Skriv et svar til: Volume af vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.