Kemi

Begrænsende faktor

05. september 2022 af Jette1234567 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har brug for hjælp til denne opgave også.

Kan nogen hjælpe?

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: 1.4.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2022 af Sveppalyf (Slettet)

Respirationsligningen:

C6H12O6 + 6 O2 → 6 H2O + 6 CO2

Glucose og ilt reagerer altså i forholdet 1:6. 

Lad os beregne stofmængderne af de to reaktanter.

Glucose:

5,0 g glucose indeholder stofmængden 

n = m/M

n = 5,0g / 180,156g/mol = 0,028 mol

Ilt:

Hvis 1 mol ilt fylder 25L og vi har en stofmængde der fylder 2,0L, så har vi stofmængden

n = 2,0L / 25L * 1mol = 0,080 mol

0,080 er ca. 3 gange så meget som 0,028. Men der skulle have været 6 gange så meget ilt som der er glucose. Det er altså den tilrådighedværende ilt der er den begrænsende faktor.


Svar #2
05. september 2022 af Jette1234567

1000 tak:-)


Skriv et svar til: Begrænsende faktor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.