Kemi

Massen af HCI og NaOH

22. maj 2011 af Vinstrup (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle,

Jeg er lidt i tvivl om følgende beregning af massen (gram):

              Opgaven lyder:

Hvad vejer neutralisationen af: HCI + NaOH (syre 2M, base 1M), hvor der blev brugt 40 ml base og 30 ml syre. 

Mit resultat: 112,91839 g (syre: 72,92128 + base: 39,99711). Jeg har brugt formlen: m = M*n

Jeg har før oplevet at folk giver svarende på et meget højt og teknisk niveau, derfor håber jeg at folk kan give en tilbagemelding på et meget pædagogisk og let forståeligt niveau


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2011 af mathon

base
                   (0,040 L)·(1 mol/L)·(39,9969 g/mol) = 1,59988 g ≈ 1,60 g

syre
                   (0,030 L)·(2 mol/L)·(36,4609 g/mol) = 2,18765 g ≈ 2,19 g
                  
vand          ((40+30 mL)·(1 g/mL) =                       = 70,00 g

masse      = (1,60 + 2,19 + 70,00) g = 73,79 g                                


Svar #2
22. maj 2011 af Vinstrup (Slettet)

 Mange tak... Har vist misforstået det noget, men ser rimelig simpelt ud.


Skriv et svar til: Massen af HCI og NaOH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.