Matematik

eksponentiel udvikling

12. juni 2011 af Sps9999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En eksponentiel udvikling har regne forskriften f(x) = b * a^x

Det oplyses at :

f(-2) = (1/18 ) og f(4) = ( 81/2)

a. Bestem regne forskriften for f

b. løs ligningen f(x)=54

A.

(81/2)/1/(1/18) = B*a^4 / B*a^-2 = a^2

a^2 = 729

a = 27

( 81/2) = B * 27 ^4

B= 81/2) / 27^4 =

0,0000762079 * 27^x el. 1 / 13122 * 27^x

Er det her rigtigt ???


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2011 af peter lind

nej

a4/a-2 = a6


Svar #2
12. juni 2011 af Sps9999 (Slettet)

Oki.. ups...

Jamen så ( 1/13122 ) * 3^x


Svar #3
12. juni 2011 af Sps9999 (Slettet)

Lige et andet spørgsmål..

Har en opgave hvor der står man skal finde den. inverse / omvendte funktion f^-1 minus mærke... , er det funktionen diff. 2 gange eller?

altså

f(x) = x^2+4

f^(x) = 2x

f^-1 = 2

er det rigtigt eller?


Svar #4
12. juni 2011 af Sps9999 (Slettet)

til svar 2.

Mente. 0,5 * 3^x


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juni 2011 af peter lind

Nej. g(x) er den omvendte til f(x) såfremt f(g(x)) =x

Du skal løse ligningen x2+4 = y. resultatet vil være en funktion af y. Det er denne funktion, der er den inverse. Der må være begrænsninger på funktionen, da den ellers ikke har nogen invers.


Svar #6
12. juni 2011 af Sps9999 (Slettet)

Ok.. var svar 2 rigtig ??

Ok.

Så den hedder.  x = -√ ( y-4 ) ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. juni 2011 af peter lind

De ½*3x er korrekt.

Til den anden. Du skal løse ligningen y = x2+4.  Hvordan dette gøres kan du se på http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/ligninger.html#andengrad


Svar #8
12. juni 2011 af Sps9999 (Slettet)

Oki... Tusind tak for hjælpen...


Svar #9
13. juni 2011 af Sps9999 (Slettet)

Hvis f (x) = x^2 er f^-1 ( x ) = √x

Er den omvendte funktion ikke. x^2-4


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. juni 2011 af peter lind

Nej. Du er nød til at gå igennem med beregning af diskriminanten for at finde den inverse.

Den inverse til x2 eksisterer ikke. Du kan kun få en invers til x2 hvis du indskrænker definitionsmængden til ikke negative tal eller mere unormalt til ikke positive tal.


Skriv et svar til: eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.