Fysik

Bestem aktiviteten fra 1g U-238. Fysik haster.

29. november 2011 af Svend12345 (Slettet)

Opgave går ud på at bestemme aktiviteten fra 1g U-238. Ved ikke hvordan man skal gøre.

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
29. november 2011 af mathon

                      T½ = 4,46·109 år

                      k = ln(2)/T½

                      N = (m/M)·NA

                      A = k·N


Svar #2
29. november 2011 af Svend12345 (Slettet)

Skal jeg bruge Avogadros konstant? NA?

Og hvad er M for U-238?


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. november 2011 af mathon

   hvorfor mon isotopen hedder

                                                                          238U  ?

    


Svar #4
29. november 2011 af Svend12345 (Slettet)

Så dvs.

 

A = (ln(2))/(4,46·10^9) · ((1g/238g/mol)/(6,02·10^23 mol^-1))

er det sådan?


Brugbart svar (2)

Svar #5
29. november 2011 af mathon

                      T½ = 4,46·109 år = 1,40744·1017 s

                      k = ln(2)/T½  =  4,92488·10-18 s-1

                      N = (m/M)·N=  ((1 g) / (238 g/mol)) · (6,02214·1023 mol-1)  = 2,53031·1021

                      A = k·N = (4,92488·10-18 s-1) · (2,53031·1021)  =  12461,5 Bq  ≈ 12,5 kBq


Skriv et svar til: Bestem aktiviteten fra 1g U-238. Fysik haster.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.