Kemi

stofmængde og molar masse

01. marts 2012 af OurHearts (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej nogle som vil hjælpe med et par opg. om stofmængde og moler masse???? tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2012 af mathon

                                      n = m / M


Svar #2
01. marts 2012 af OurHearts (Slettet)

For 0,25 mol kaliumdichromat skal I angive
a. antallet af kaliumioner:
b. stofmængden af oxygenatomer:
c. antallet af formelenheder dichromationer:

hvordan gør man???


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2012 af mathon

 

                                            K2Cr2O7 (s)   --->   2 K+ (aq)   +   Cr2O72- (aq)

       a)
                               N(K+) = 2 ·(0,25 mol) · NA = 2 ·(0,25 mol) · (6,02214·1023 1/mol) = 3,01107·1023

       b)
                               n(O) = 7 ·(0,25 mol) = 1,75 mol

       c)
                               N(Cr2O72-) = (0,25 mol)· NA = (0,25 mol) · (6,02214·1023 1/mol) = 1,50553·1023


Svar #4
01. marts 2012 af OurHearts (Slettet)

i opg. c) hvad er "N"?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2012 af Anxyous (Slettet)

#4:

Antallet af dichromationer.


Skriv et svar til: stofmængde og molar masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.