Kemi

HJÆLP! Massen af dannede bundfald?

22. april 2012 af maria198 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg aner ikke hvordan jeg skal beregne det?

Bariumchlorid- opløsningens formelle koncentration er 1,47 mol/L. Du bruger 500 mL af opløsningen. Den ækvivalente mængde kaliumsulfat er 245 mL.

b) Beregn kaliumsulfat-opløsningens formelle koncentration.

 

c) Beregn massen af det dannede bundfald.

 

Er total på barbund! Der sættes pris på ALT hjælp! TAK!


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. april 2012 af Camilla_1989 (Slettet)

Du skal først overveje hvilken reaktion der sker. 

K2SO4(aq) + BaCl2 (aq) --> BaSO4(s) + 2KCl (aq)

Dermed er reagerer bariumchlorid og kaliumsulfat 1:1.

b)

n bariumchlorid= nkaliumsulfat

cbariumchlorid*Vbariumchlorid=ckaliumsulfat*Vkaliumsulfat

ckaliumsulfat = (cbariumchlorid*Vbariumchlori)/Vkaliumsulfat

ckaliumsulfat=(1,47mol/L*0,500L)/0,245L

ckaliumsulfat= 3 mol/L

 

c)

Da de reagerer 1:1 kender du antal mol. Så skal du bruge molarmassen for bariumsulfat som er 233,43 g/mol. 

M=m/n --> m=M*n=233,43g/mol*1,47mol/L*0,500L=171,57g


Svar #2
23. april 2012 af maria198 (Slettet)

1000 TAK!

Lige et spørgsmål mere.... :)

Når jeg skal skrive det afstemte reaktions skema ville jeg skrive:

BaCl (aq) + KSO4 (aq) --> BaSO4 (s) + KCl (aq)

Hvad er det jeg gør forkert??

Og kan du evt give nogle "huske-regler" til hvordan jeg laver reaktionen korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2012 af mathon

 

                                         BaCl2 (aq)   +   K2SO4 (aq)    --->   BaSO4 (s)   +   2 KCl (aq)

 

ionerne
                 Ba2+      Cl-     K+     SO42-


Svar #4
23. april 2012 af maria198 (Slettet)

Det jeg ikke kan finde ud af er, hvorfra kommer 2 tallet ved Cl og K???


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2012 af mathon

 udadtil er

        bariumklorid  og  kaliumsulfat   udadtil   neutralt ladet    det vil sige, at den samlede ladning er 0

        Ba2+  og   Cl-   giver overskud af 1 plus-ladning

        Ba2+  og  2 Cl-  giver neutral ladning

  altså
              Ba1Cl2     et-taller skrives ikke
hvorfor

               BaCl2

 

tilsvarende med kaliumsulfat


Svar #6
23. april 2012 af maria198 (Slettet)

Så "målet" er at få Ba2+ og Cl- til at blive neutralt ladet?

Så er er lige mange "2'ere" på hver af grundstofferne?


Skriv et svar til: HJÆLP! Massen af dannede bundfald?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.