Kemi

Masse

02. juni 2012 af HE1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I et forsøg anvendte man filtratet fra 30,0 g tørrede chilifrugter. Man opløste filtratet i 10,0 mL dichlormethan. Koncentrationen af capsaicin (stof i chilifrugter) i opløsningen viste sig at være 0,210 M. Bestem mas-sen af capsaicin i de 30,0 g tørrede chilifrugter. HJÆLP!

 

(SE VEDLAGTE FIL MED HELE OPGAVEN OG BAGGRUNDSVIDEN)

Vedhæftet fil: Chilifrugter.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2012 af kuerten15

Du har jo molarmassen for capsaicin..

0,210 M * 305,41 g/mol = 64,14 g/L = 64,14 mg/mL i 10,0 mL dichlormethan.

Massen af ren capsaicin må være 6,41 mg. Det er mit umiddelbare bud.


Svar #2
03. juni 2012 af HE1234 (Slettet)

Kan du muligvis også hjælpe mig med følgende: Jeg skal udfylde en tabel, hvor jeg ud fra en molekylestruktur skal afgøre om molekylet har bestemte egenskaber (se vedlagte fil) - HJÆLP!!!

Vedhæftet fil:Polær eller upolær.docx

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2012 af kuerten15

Nu hvor jeg kigger på det tror jeg, at det er forkert beregnet :( Sry..

For at afgøre om molekylet er polært skal du bestemme elektronegaviteten af molekylet.

Fx amin:

N: 3,04

H: 2,20

Forskel: 3,04 - 2,20 = 0,84.

 


Svar #4
03. juni 2012 af HE1234 (Slettet)

Hvad har du beregnet forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni 2012 af kuerten15

Jeg har sagt 64,14 mg/mL / (10,0 mL), men mL-går ikke ud med hinanden.. Så jeg kan bare ikke dividere de to tal..


Svar #6
04. juni 2012 af HE1234 (Slettet)

Hvad skal man så gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. juni 2012 af kuerten15

Godt spørgsmål.. Ved jeg ikke :(


Svar #8
05. juni 2012 af HE1234 (Slettet)

Ved du om capsaicin er polært eller upolært?


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. juni 2012 af kuerten15

Det er upolært, for det opløses ikke i vand. Det er derfor det ikke nytter at drikke vand efter man har spist stærk chili.


Skriv et svar til: Masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.