Matematik

Hurtig mat hjælp!

16. september 2012 af krillocool (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg har fået en blækmatematik for, hvor lidt problematik opstår omkring en opgave.

"En dværg, der forfølges af en en kæmpe, tager 8 skridt i samme tidsrum som kæmpen tager 3 skrid, men 2 af kæmpens skridt har samme længde som 11 af dværgens skridt. Hvis dværgen har et forspring på 85 af sine skridt, da kæmpen optager sin forfølgelse, hvor mange skridt må kæmpen tage for at indhente dværgen?"

Jeg takker mange gange på forhånd hvis nogle vil gide at hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2012 af kapper1764 (Slettet)

Okay.. 

De pakker tallene ind i tekst.. 

hvis 2x = 11, hvor meget er x så?

X skal derefter divideres med 85. Jeg kan desværre ikke helt forklare, hvorfor, men forstår du det nu ? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2012 af TorbenA (Slettet)

Det er noget med at skrive ligninger op. D = dværgens skridtlængde, K = kæmpens skridtlængde:

11 D = 2 K

Dværgens forspring DF = 85 D

osv

Husk, at et dværgskridt tager samme tid som et kæmpeskridt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2012 af nielsenHTX

teksten beskriver en ligning, hvis x betragtes som tiden det tager dværgen at tage 8 skridt gælder der

8x+85=3*11x/2 ⇒x=10    (løs den også selv)

altså har kæmpen taget 3*10=30 skridt for at indhente dværgen.

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2012 af jnl123

Dværg:    8 skridt/tid,    1/11 længde/skridt,    forspring: 85 skridt = 85/11 længder

Kæmpe:   3 skridt/tid,    1/2 længde/skridt

Længde dværg:    85/11 + 8*(1/11)*t

Længde kæmpe:     0 + 3*(1/2)*t

 

De 2 længder sættes lig hinanden, og tiden (der hvor dværgen og kæmpen er lige langt) findes:

85/11 + 8*(1/11)*t = 0 + 3*(1/2)*t     =>   t = 10

Efter 10 tidsenheder er kæmpen gået:

3 skridt/tid * 10 tid = 30 skridt


Skriv et svar til: Hurtig mat hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.