Matematik

Afstand til en båd

07. maj 2013 af ddd371 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Kan ikke finde noget om det, og har rigtigt brug for hjælp til den.
Skal bar vide hvordan jeg finder afstand fra B til båd
Og Fra D til Båd :)

Har sidet halv time nu, og fandt ikke frem til noget.
 

Vedhæftet fil: opgave 5.png

Brugbart svar (4)

Svar #1
07. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Kalder vi punktet med båden for O, er trekanterne DCO og ABO retvinklede og ensvinklede.

Benyt formlen for tangens i en retvinklet trekant til at beregne |BO|. Man kender |BC| og kan dermed beregne |CO|. Benyt nu formlen for sinus til en vinkel i en retvinklet trekant til at beregne |DO|.


Brugbart svar (2)

Svar #2
07. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

En anden fremgangsmåde:

Stykket AO er hypotenuse i en retvinklet trekant ABO med vinkel 79º og hosliggende katete |AB| = 12.

Stykket DA er hypotenuse i en retvinklet trekant med vinkel 79º og modstående katete |BC| = 10.

Derfor er

|DO| = |DA| + |AO| = 10/sin(79º) + 12/cos(79º)

 


Skriv et svar til: Afstand til en båd

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.