Kemi

Et lille bitte spørgsmål :-)

16. oktober 2013 af Aadel (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle

Jeg sidder nu og er i gang med at bruge reaktionsafstemningsskema til et blanding af to grundstoffer.

Pb+2(NO3)2 + K+I- = PbI2.

Men spørgsmålet er nu om grundstoffet bly(Pb) skal stå imellem to parenteser, da der skal være 2*I og ikke Pb. Så jeg vil bevise at der er 2*I. Men hvis jeg skriver det på den her måde "PbI2", så er der 2*PbI2.

Håber på at der er nogen der gerne vil hjælpe..

Og mange tak på forhånd :-D

Med venlig hilsen


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2013 af mathon


                                         Pb+2 (aq)   +   2 I-(aq)   <--->   PbI2 (s)


Svar #2
16. oktober 2013 af Aadel (Slettet)

Hvad betyder (s)? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2013 af CamillaIJG (Slettet)

solid :) 

dvs. fastform


Svar #4
16. oktober 2013 af Aadel (Slettet)

Hvad er (aq) så? :-) Altså hvad er meningen med at man skriver det efter grundstoffet, som Svar#2 har gjort? :-D


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. oktober 2013 af CamillaIJG (Slettet)

(aq) = Vandig opløsning 

Meningen med det er, at man kan se hvilken tilstandsform det specifikke molekyle er på.

Man kan b.la. også skrive 

(g)= gasform 

(l)= liquid (flydende-form)


Svar #6
16. oktober 2013 af Aadel (Slettet)

Men har man så bevist at der er 2*I og ikke 2*pbI hvis jeg sagde PbI2 (s)? :-)
Kan man godt sige Pb(I)2? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. oktober 2013 af CamillaIJG (Slettet)

Du skal bare sige  PbI2 (s) :)
 


Svar #8
16. oktober 2013 af Aadel (Slettet)

Okay mange mange tak :-)


Svar #9
16. oktober 2013 af Aadel (Slettet)

Okay, ved du om det her ser rigtigt ud: Ag+NO3- + K+I- = AgI(s)

Kun hvis du gider self. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. oktober 2013 af CamillaIJG (Slettet)

Husk at skrive alle produkterne eller også skal du droppe tilskuerionerne :)


Svar #11
16. oktober 2013 af Aadel (Slettet)

Jeg tror ikke at jeg forstod det du skrev til sidst.. Vil du være sød at uddybe det? :-D


Brugbart svar (0)

Svar #12
16. oktober 2013 af CamillaIJG (Slettet)

At NO3- og K+ også reagerer 

og danner KNO3(aq) fx


Svar #13
16. oktober 2013 af Aadel (Slettet)

Nåh, jamen det er et forsøg vi har lavet i skolen, hvor vi skulle blande Pb+2(NO-3) og KI. Så skulle man se om stofferne bliver dannet til et fast stof. Så skal man vide hvilke 2 stoffer der har dannet dette fast stof og hvad stoffet hedder. Og det gjorde vi ud fra et fældningsskema :-)


Brugbart svar (0)

Svar #14
16. oktober 2013 af CamillaIJG (Slettet)

Så skal du helt udelukke det man kalder tilskuer-ionerne i dit reaktionsskema - dvs. K+ og NO3-

Enten skal de være der + deres produkt eller også skal de helt udelades :) 

Jeg vil foreslå at udelade dem helt! - det giver et bedre overblik 


Svar #15
16. oktober 2013 af Aadel (Slettet)

Hvordan vil det se ud så? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #16
16. oktober 2013 af CamillaIJG (Slettet)

Ag+(aq) + I-(aq) --> AgI(s) 


Svar #17
16. oktober 2013 af Aadel (Slettet)

Nååhh, okay! Mange mange tak :-)

Du har gjort mig en kæmpe tjeneste :-D


Brugbart svar (0)

Svar #18
16. oktober 2013 af CamillaIJG (Slettet)

Selv tak! 


Skriv et svar til: Et lille bitte spørgsmål :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.