Matematik

Eksponentiel udvikling

18. november 2013 af Løven30 (Slettet)

Hej.
Er gået lidt i stå med denne opgave, så håber, jeg kan få hjælp til den, selv om klokken er forholdsvis mange.

Om en eksponentiel udvikling g ved man, at g(0) = 34,2 og at den 2-årlige vækstrate er 22,3 procent.
Angiv en regneforskrift for g.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Så har man

g(x) = g(0) · 1,223x/2 


Svar #2
18. november 2013 af Løven30 (Slettet)

Fordi du siger (1+r) ikke?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man kender den 2-årige vækstrate, hvorfor der gælder, at

      (1+r)2 = 1,223 ,

hvor r er den årlige vækstrate. Man har da

      (1+r) = 1,2231/2 

og dermed

      (1+r)x = 1,223x/2 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2013 af 123434 (Slettet)

Kan ikke gennemskue, hvordan man skal finde x? Er det ved hjælp af logaritme?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Opgaven drejer sig ikke om at finde x, men om at opstille funktionsforskriften.


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.