Kemi
Hurtigt spørgsmål
04. januar 2006 af
Einstein_15 (Slettet)
Hej
Når man skal beregne pH-værdien i en opløsning af f.eks. 20mL 0,1M NaOH og 30mL 0,3M HCl, så finder man, som bekendt, først antal mol.
Man ender med at minusse basens antal mol, med syrens, for derefter at regne dem om til mol/l...
Jeg forstår ikke hvorfor man minusser basens mol, med syrens.
kan en eller anden evt. forklare?
Når man skal beregne pH-værdien i en opløsning af f.eks. 20mL 0,1M NaOH og 30mL 0,3M HCl, så finder man, som bekendt, først antal mol.
Man ender med at minusse basens antal mol, med syrens, for derefter at regne dem om til mol/l...
Jeg forstår ikke hvorfor man minusser basens mol, med syrens.
kan en eller anden evt. forklare?
Svar #1
04. januar 2006 af Riemann
Syren og basen reagerer med hinanden og danner vand, så derfor skal man trække stofmængderne fra hinanden.
I dit tilfælde vil denne reaktion sørge for at der til sidst kun er syre tilbage.
Reaktionen mellem H+ og OH- ser i øvrigt således ud:
OH- + H+ -> H2O
I dit tilfælde vil denne reaktion sørge for at der til sidst kun er syre tilbage.
Reaktionen mellem H+ og OH- ser i øvrigt således ud:
OH- + H+ -> H2O
Svar #2
04. januar 2006 af Einstein_15 (Slettet)
#1
Har jeg så ret i at de stofmængder der trækkes fra, er vandmolekyler?
Har jeg så ret i at de stofmængder der trækkes fra, er vandmolekyler?
Svar #4
04. januar 2006 af frodo (Slettet)
#2: nej, du trækker ikke vanmolekyler fra!
du har stofmængderne for hhv. H3O+ og OH-:
n(OH-)=2mmol
n(H3O+)=9mmol
da disse to ioner reagerer 1:1, findes overskuddet af H3O+ til: n(H30+, efter)=n(H30+, før)-n(H3O+, reageret)=
n(H30+, før)-n(OH-)
derfor..
du har stofmængderne for hhv. H3O+ og OH-:
n(OH-)=2mmol
n(H3O+)=9mmol
da disse to ioner reagerer 1:1, findes overskuddet af H3O+ til: n(H30+, efter)=n(H30+, før)-n(H3O+, reageret)=
n(H30+, før)-n(OH-)
derfor..
Skriv et svar til: Hurtigt spørgsmål
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
