Kemi
Mol og molare masse - Sproglig
30. april 2006 af
Milje (Slettet)
FRUTIN tyggetabletter indeholder 400 mg dolomitkalk, der har formlen CaMg(CO3)2. Tabletterne kan anvendes ved for meget mavesyrer (HCL).
Beregning af den molare masse for CaMg(CO3)2 = 196,42 g/mol.
En tablet indeholder 400 mg dolomitkalk. Vis at en tablet indeholder 0,00217 mol dolomitkalk.
Min udregning: 0,4 g/196g/mol = 0,00203 mol. Er det rigtigt??
B) Dolomitkalken neutraliserer mavesyre efter reaktionskemaet. Afstemt:
CaMg(CO3)2 + 4 HCL -> CaCl 2 +MgCl 2 + 2H2O + 2 CO2
Mit problem: Hvor mange mol mavesyrer (HCL) kan én tablet neutalisere?
Beregning af den molare masse for CaMg(CO3)2 = 196,42 g/mol.
En tablet indeholder 400 mg dolomitkalk. Vis at en tablet indeholder 0,00217 mol dolomitkalk.
Min udregning: 0,4 g/196g/mol = 0,00203 mol. Er det rigtigt??
B) Dolomitkalken neutraliserer mavesyre efter reaktionskemaet. Afstemt:
CaMg(CO3)2 + 4 HCL -> CaCl 2 +MgCl 2 + 2H2O + 2 CO2
Mit problem: Hvor mange mol mavesyrer (HCL) kan én tablet neutalisere?
Svar #1
30. april 2006 af 2835 (Slettet)
beregn n(Frutin) som indeholder 0,400 g
denne skal så ganges med 4
::2835::
http://www.gymopg.webbyen.dk
denne skal så ganges med 4
::2835::
http://www.gymopg.webbyen.dk
Skriv et svar til: Mol og molare masse - Sproglig
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
