Matematik

afstand

13. december 2006 af kuldioxid (Slettet)
Jeg har to tangenter med ligninger t1 = 3x-5 og t2 = 3x-9

tangenten 1 rører grafen i punktet (2,1)

tangenten 2 rører grafen i punktet (4,3)

Hvilken metode er det jeg ska andvende, har to forskellige metoder jeg tror jeg ska andvende, nemlig den til afstanden mellem et punkt og en ret linje, men har også den metode hvor y = 0 og trække de to x fra hinanden..

Hvilke metode ska jeg andevende.. nogen der ka hjælpe.. ??

på forhånd tak..

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2006 af mathon

tangenterne ser ud til at have samme hældningstal, hvorfor de er parallelle, hvorfor de har overalt samme afstand,
hvorfor
du kan beregne afstanden mellem de to røringspunkter

Svar #2
13. december 2006 af kuldioxid (Slettet)

ska jeg så bruge afstandformlen for et punkt til en ret linjne..?

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2006 af mathon

sqr[(4-2)^2+(3-1)^2] = sqr(8) = 2sqr(2)=2*1.4142=2.8284

Svar #4
13. december 2006 af kuldioxid (Slettet)

hva er det for en formel der bliver brugt..?

Svar #5
13. december 2006 af kuldioxid (Slettet)

nogen der ka hjælpe..?

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. december 2006 af mathon

afstandsformlen mellem to punkter P1(x1,y1) og P2(x2,y2)

|P1P2| = sqr[(x2-x1)^2+(y2-y1)^2]

Skriv et svar til: afstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.