Matematik
Stkpris og samlede omk
07. april 2007 af
puttedk-pigen (Slettet)
Jeg har fået denne opgave og ville håbe på at nogen kunne hjælpe mig lidt i gang :) Mange tak på forhånd
Stykprisen p på en vare er bestemt ved p(x) = 50, hvor x er antal solgte kg. pr. uge (afsætningen), x
=0.
De samlede omkostninger C pr. måned er bestemt ved C(x) = 0,02x2 +100.
Stykprisen p på en vare er bestemt ved p(x) = 50, hvor x er antal solgte kg. pr. uge (afsætningen), x
=0.
De samlede omkostninger C pr. måned er bestemt ved C(x) = 0,02x2 +100.
Svar #1
07. april 2007 af Esbenps
p(x) = 50? Mangler der ikke et x?
Desuden bør du lige skrive, hvad du skal i opgaven... ellers er det svært at hjælpe.
Desuden bør du lige skrive, hvad du skal i opgaven... ellers er det svært at hjælpe.
Svar #2
07. april 2007 af puttedk-pigen (Slettet)
Der stod kun dette, men det handler om monotoniforhold og sådan...
der stod kun p(x)= 50 og afsætning er x, så det sættes vel bare sammen
der stod kun p(x)= 50 og afsætning er x, så det sættes vel bare sammen
Svar #4
07. april 2007 af Madsst (Slettet)
Mon ikke det er profitten der skal maksimeres. I så fald findes profitten som:
profit=p(x)*x-C(x)=50x-0,02x^2-100
For maksimum må d/dx(profit)=0 være opfyld.
d/dx(profit)=50-0,04x=0, så x=50/0,04
Som er et maksimum da andenordensbetingelse d^2/dx^2<0 er opfyld, da d^2/dx^2=-0,04<0
profit=p(x)*x-C(x)=50x-0,02x^2-100
For maksimum må d/dx(profit)=0 være opfyld.
d/dx(profit)=50-0,04x=0, så x=50/0,04
Som er et maksimum da andenordensbetingelse d^2/dx^2<0 er opfyld, da d^2/dx^2=-0,04<0
Skriv et svar til: Stkpris og samlede omk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
