Matematik

lille hjælp!

28. maj 2007 af Physed (Slettet)
hej alle jeg er igang med at forberede mig til prøven imorgen men er lidt i tvivl mht nogle opgaver http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer06/syge06/2006-8-7ST_MED.pdf

opg. 3
jeg har prøve at finde f'(x)=0 og får den lig 4 vha Ti sys det passer meget fint har også prøvet at løse den hånden og får det samme men problemet er når jeg skal videre i opgaven tl at finde røringspunktet jeg løser ligningen f'(x)=-5 da jeg skal finde røringspunktet første koordinat jeg har prøvet at løse denhundrede gange men kan ik få det til at passe på grafregneren når jeg laver draw tangent på TI83, den er forkert fordi ligningen for tangenten burde hedde y=-5x osv. da hældningen er lig med -5 hvad gør jeg forkert?
jeg dif. f(x) til 1/x-4/x^2
j har kigget den igennem så mange gange for evt fejl men kan bar ikke finde dem

Opg 6 spørgsmål to
jeg prøver at løse den på i solver påTI men den gider ik at finde x jeg taster dy/dx ind og -5 til sidst i ligningen da man skal finde den hastighed vandhøjden som vandet i brøden ændrer sig med når vandhøjden i brønden er 5


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2007 af x04sn (Slettet)

Første svar:
du skal rigtigt nok løse f'(x) og får derved de to resultater:
x=-1 og x=4/5
da opgaver siger at x skal være større end 0 er vores eneste løsning x=4/5
Denne løsning angiver hvor vores graf f har en hældning på -5

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2007 af x04sn (Slettet)

Svar 2:
kan ikke finde ud af om du mener første eller anden opgave, men den med stigningshastigheden skal du bare sætte 5 ind på y's plads i differentialligningen og du får:
dy/dt= 0,018 * 5 (10-5) = 0,45
hvilket vil sige at vandstanden stiger med 0.45 meter/døgn

Svar #3
28. maj 2007 af Physed (Slettet)

#1 hvordan løser du f'(x)=0 vil du ikke være såvenlig at skrive dette ind her? altså din løsning af f'(x)=0
og tak for hjælpen

Svar #4
28. maj 2007 af Physed (Slettet)

#1 hvordan løser du f'(x)=0 vil du ikke være såvenlig at skrive dette ind her? altså din løsning af f'(x)=0
og tak for hjælpen

Skriv et svar til: lille hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.