Fysik

Tryk!!

31. maj 2007 af bravery (Slettet)
Nogen som kan hjælpe mig med denne opgave???

En dykker fylder med sin trykflaske en ballon på 1 liter. Dykkeren er på 10 meters dybde.
atmosfæretrykket er på 101 kPa.. ballonens tryk er 199 kPa

a) bestem det volumen ballonen vil have ved overfladen, når ballonens temperatur er konstant under opstigningen.

MANGE TAK!

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2007 af mathon


ifølge Boyle-Mariottes Lov er - for konstant temperatur - p*V konstant

p_nede*V_nede = p_oppe*V_oppe,
hvoraf

V_oppe = p_nede*V_nede/p_oppe

V_oppe = 199 kPa*1L/(101 kPa)

Svar #2
31. maj 2007 af bravery (Slettet)

åh okay :)

Mange tak

Skriv et svar til: Tryk!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.