Matematik
Hjælp til mat opgave!!! 1g niveau!!!
20. januar 2003 af
Jenner (Slettet)
Opg:Bestem de værdier af tallet k,for hvilken x^2+y^2+kx+2y+3=0
er ligningen for en cirkel.
Jeg har indtil videre gjort følgende:
x^2+y^2+kx+2y+3=0
(x+½k)^2+(y+1)^2+3=1+(½k)^2
(x+½k)^2+(y+1)^2=-2+(½k)^2
Kan ik komme videre nu!!!
Så jeg ville være meget taknemlig hvis nogen gad at hjælpe mig med at løse resten af opgaven!!!
Gerne med forklaring til da det er til en aflevering!!!
er ligningen for en cirkel.
Jeg har indtil videre gjort følgende:
x^2+y^2+kx+2y+3=0
(x+½k)^2+(y+1)^2+3=1+(½k)^2
(x+½k)^2+(y+1)^2=-2+(½k)^2
Kan ik komme videre nu!!!
Så jeg ville være meget taknemlig hvis nogen gad at hjælpe mig med at løse resten af opgaven!!!
Gerne med forklaring til da det er til en aflevering!!!
Svar #3
21. januar 2003 af SP anonym (Slettet)
(x-a)^2+(y-b)^2=r^2
r^2 er altid positiv
derfor skal (½K)^2-2 være positiv:
(½K)^2-2 >= 0
(½K)^2 >= 2
k^2>=2*4
|k|>=sqrt(8)
k=]-uendelig, -sqrt(8)] U [sqrt(8), +uendelig[
r^2 er altid positiv
derfor skal (½K)^2-2 være positiv:
(½K)^2-2 >= 0
(½K)^2 >= 2
k^2>=2*4
|k|>=sqrt(8)
k=]-uendelig, -sqrt(8)] U [sqrt(8), +uendelig[
Skriv et svar til: Hjælp til mat opgave!!! 1g niveau!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
