Fysik

kinetiske energi

13. juni 2007 af thelife (Slettet)
hej


der står i mi opg at


en bil der vejer 1300 kg kører ud ad landevejen med 100 km/t

beregn bilens kinetiske energi


håber for svar

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2007 af Riemann

brug

E_kin = 1/2 * m * v^2

Svar #2
13. juni 2007 af thelife (Slettet)

nå ja

er det sådan her


1/2 * 1300 * 100^2

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2007 af Riemann

For at udregne den kinetiske energi i Joule skal du konvertere din hastighed til meter per sekund. Dette gøres ved at dividere km/t - hastighed med 3.6



E_kin = 0.5 * 1300 [kg] * (100 [m/s] /3.6)^2

Jeg har sat [] omkring enhederne for at markere at det er enheder (dette er ikke standardnotation, men i dette forum er det den bedste løsning!)

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. juni 2007 af virious (Slettet)

Dermed bliver bilens kinetiske energi:


E_kin=0.5*1300kg*(27.77777m/s)^2

E_kin=18.055kJ

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. juni 2007 af virious (Slettet)

Husk hver gang du benytter formler i fysik og kemi så gælder SI-systemet.

Svar #6
13. juni 2007 af thelife (Slettet)


(100 [m/s] /3.6)^2

er det fordi den skal være i SI enheder

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. juni 2007 af virious (Slettet)

Ja, altid i SI-enheder.

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. juni 2007 af Riemann

Du har glemt at sætte hastigheden i anden!

Gør du det får du 501542.9290 J, hvilket kan/skal afrundes til 502 kJ

Svar #9
13. juni 2007 af thelife (Slettet)

man bruger jo SI enheder i andre lande der står jo ikke i min tekst at det skal være i si enheder

eller er det lige meget hvliken land det er


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. juni 2007 af virious (Slettet)

Ja søreme så. Det havde jeg også. Dog får jeg:

501543.2098765432098765432098

Hvilket kan afrundes til 502kJ!

Brugbart svar (0)

Svar #11
13. juni 2007 af Riemann

Det kan være lige meget med de sidste decimaler, så begge vores resultater er korrekte...

Skriv et svar til: kinetiske energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.