Kemi

massen af det udfældede AgCl

26. august 2007 af Chimmi (Slettet)
En legering består af kobber og sølv.
0,708 g af legeringen opløses i overskud af koncentreret saltpetersyre, hvorved flg. redoxreaktioner forløber:
4H+ + Cu + 2NO_3- ---> Cu2+ + 2NO_2 + 2H_2O

4H+ + 3Ag + NO_3- ---> 3Ag+ + NO + 2H_2O.

Den sure opløsning fortyndes med vand, hvorefter den titreres med 0,105 M NaCl-opløsning. Ved titreringen udfældes AgCl8(s). For at udfælde alle Ag+ som AgCl kræves brugt 28,5 mL af NaCl-opløsningen.
1) Beregn massen af det udfældede AgCl(s).
2) Hvor mange masseprocent kobber indeholdt legeringen?
Hvilken formel skal jeg bruge til at regne det ud.?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Beregn først, hvor mange mol Ag+ du havde i opløsningen. Hvis du tilsætter x mol Cl-, dannes også x mol AgCl. Hvis du tilsætter 28,5 ml med koncentrationen 0,105, hvor mange mol Cl- har du da tilsat?

Omregn X til gram AgCl og du har svaret på spørgsmål a).

b) Omregn gram AgCl til gram Ag og beregn masseprocent, når du samlet set havde 0,708 g legering (Ag + Cu)

Brugbart svar (2)

Svar #2
26. august 2007 af mathon


Ag^(+)(aq) + Cl^(-)(aq) --> AgCl(s)

1 mmol Cl^(-)(aq) ækvivalerer 1 mmol Ag^(+)(aq) - altså i forholdet 1:1

28,5 mL 0,105 M NaCl-opløsning indeholder 28,5 mL*0,105mmol/mL = 2,9925mmol Cl^(-), som ækvivalerer 2,9925mmol Ag^(+)(aq)

2,9925mmol Ag = 2,9925mmol*107,9mg/mmol = 322,891mg = ca. 0,323g Ag

legeringens sølvprocent: (0,323g)/(0,708g)*100% = 45,6%

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2007 af Kemiersjov (Slettet)

#1 Flot, jeg kan se, at du også kan løse opgaven

Brugbart svar (1)

Svar #4
08. september 2010 af Zuhal10 (Slettet)

 hvor har du fået (0,708) fra?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2010 af mathon

...genlæs opgaveteksten!


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. januar 2012 af Anonym777 (Slettet)

hvor får du 107,9 mg fra? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. januar 2012 af mathon

@#6     

            M(Ag+) ≈ M(Ag) = 107,9 g/mol = 107,9 mg/mmol     som du finder i Det Periodiske System
                                                                                               eller i en KEMIdata-tabel


Skriv et svar til: massen af det udfældede AgCl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.