Kemi

masse

18. november 2007 af crew (Slettet)
nogen der kan løse den her opg.?
m=M/n???

Beregn massen af 7,65 mol CaBr2?

på forhånd tak..

Svar #1
18. november 2007 af crew (Slettet)

Hjælp mig. Pleeeaase?

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2007 af Lurch (Slettet)

Find molarmassen M for CaBr2
Denne kan du finde i det periodiskesystem ved at finde molarmassen for de enkelte atomer og derefter lægge dem sammen

Svar #3
18. november 2007 af crew (Slettet)

40,078+79,904= 119.982.

er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2007 af Lurch (Slettet)

ingen anelse for jeg ahr ingen tabeller at slå op i. men abre husk at
M(CaBr2) = M(Ca) + 2*M(Br)

Svar #5
18. november 2007 af crew (Slettet)

Okay. Men altså. Ca=40,078 og Br=79,904

Hvad så derefter?

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2007 af Lurch (Slettet)

M(CaBr2) = M(Ca) + 2*M(Br)
M(CaBr2) = 40 + 2*79,9

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. november 2007 af nihal (Slettet)

når du finder molarmassen for Br skal du gange tallet med 2. fordi der er 2 Br i reaktionsskemaet. og stomængden er 7,65 mol. det eneste du skal gøre dividere molarmassen med stofmænden så har du massen..

Svar #8
18. november 2007 af crew (Slettet)

Okay. Er det så rigtigt det jeg gør nu?

79,904+(79,904*2)= 239.712

herefer: 239,712/7,65= 31,3349=resultat/massen


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. november 2007 af nihal (Slettet)

det formel du bruger er forkert. du skal gange dem med hinanden ikke dividere. jeg har lige tjækket.

Svar #10
18. november 2007 af crew (Slettet)

Nå okay. Så det er altså: 239,712* 7,65= 1833,8
Og 1833,8 er resultatet?

Skriv et svar til: masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.