Matematik
3 – trinsmetoden
23. november 2007 af
thelife (Slettet)
hej
er ved at lave min rapport, der står at
giv et eksempel på 3 trinsmetoden?
her har jeg lavet den kan det passe det jeg har skrevet.
og har skrevet detaljeret hvad jeg har gjort undervejs, håber også i ville kligge på det om det er sådan.
3 – trinsmetoden af f` (x0)
1.
Formelen til 3 – trinsmetoden er:
f = f (x0 + h) – f(x0)
lads os sige vi putter 2 tal i x værdien
(x0 + h)2 – (x0)2 = x02 + h2 + 2xoh - x02
(fordi x0 * x0= x02
h * h= h2
2 * x0 h=2xoh
(x0) * 2= x02 )
Reducere mere x02 + h2 + 2xoh - x02 til
h2 + 2xoh
(har fjernet x02 for der er to af det samme)
2.
f h2 + 2xoh
----- = ---------------- = h + 2x0
h h
h2 / h = h (fjerner et h)
2xoh / h = 2x0 (fjerner et h så der er ikke noget tilbage)
På lommeregner finder men den sidste resultat.
3.
lim(h + 2x0, h,0) = 2x0
er ved at lave min rapport, der står at
giv et eksempel på 3 trinsmetoden?
her har jeg lavet den kan det passe det jeg har skrevet.
og har skrevet detaljeret hvad jeg har gjort undervejs, håber også i ville kligge på det om det er sådan.
3 – trinsmetoden af f` (x0)
1.
Formelen til 3 – trinsmetoden er:
f = f (x0 + h) – f(x0)
lads os sige vi putter 2 tal i x værdien
(x0 + h)2 – (x0)2 = x02 + h2 + 2xoh - x02
(fordi x0 * x0= x02
h * h= h2
2 * x0 h=2xoh
(x0) * 2= x02 )
Reducere mere x02 + h2 + 2xoh - x02 til
h2 + 2xoh
(har fjernet x02 for der er to af det samme)
2.
f h2 + 2xoh
----- = ---------------- = h + 2x0
h h
h2 / h = h (fjerner et h)
2xoh / h = 2x0 (fjerner et h så der er ikke noget tilbage)
På lommeregner finder men den sidste resultat.
3.
lim(h + 2x0, h,0) = 2x0
Skriv et svar til: 3 – trinsmetoden
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
