Kemi

haster hurtigt

06. december 2007 af omer1436 (Slettet)
hej alle sammen
er lige gået i stå i en en af mine opgaver,,hope someone will help me, for deet til imorgen :)

opgaven er:
beregn pH i den pufferopløsning, der fremkommer ved at opløse 0,050 mol NaH2PO4 og 0,10 mol Na2HP04 i vand.

beregn pH i den pufferopløsning, der fremkommer ved at opløse 0,10 mol NaH2PO4 og 0,050 mol Na2HPO4 i vand.

tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2007 af Da-ted (Slettet)

Sæt ind i pufferligning.
pH = pKs + log(n(B)/n(S)) hvor B = HP04^2- og S = H2PO4^-

Svar #2
06. december 2007 af omer1436 (Slettet)

okai jeg prøver lige så kan du rette mig hvis jeg laver fejl:
først finder vi H2PO4 pks og dens pks er 7,21 og vi ved ar den er svage syre.

så :

7,21+log o,10/0,050=7,51


er det bare sådan?

Svar #3
06. december 2007 af omer1436 (Slettet)

er deet rigtigt på den måde som jeg lavede?

Svar #4
06. december 2007 af omer1436 (Slettet)

er der ikke nogen der vil lige se om den måde jeg har regnet det ud er den rigtig måde?

Svar #5
06. december 2007 af omer1436 (Slettet)

someone heelp please?:(

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. december 2007 af Da-ted (Slettet)

Jep det ser rigtigt ud

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. december 2007 af Stenalt (Slettet)

Må godt nok være meget vigtigt siden det kan "haste hurtigt"...

Skriv et svar til: haster hurtigt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.