Matematik
Tele Danmark
27. januar 2008 af
sukkertrold-xD (Slettet)
Hejsa, har en lille en der driller:)
I det følgende betragtes en telefonabonnent, der udelukkende fører lokalsamtaler. Ifølge Tele Danmarj Magasinet februar 1998 beregnes hvartalsudgiften som en grundtakst på 274 kr pr. kvartal plus en samtalepris på 0,29 kr pr. minut. Med f(x) betegnes hvartalsudgiften for x minutters taletid.
Bestem en regnforskrift for f og beregn f(500)?
Abonnenten kunne i stedet vælge et såkaldt Mini Tele abonnement. Her er grundtaksten 212 kr. pr. kvartal. Samtaleprisen for de første 165 minutter er 0,29 kr. pr. minut, mens det koster 0,58 kr. pr. minut for fr efterfølgende minutter. Med g(x) betegnes kvartaludgiften for x minutters taletid med et Mini Tele abonnement.
Bestem en regnforskrift for g?
Beregn g(500)?
På forhånd tak :)
I det følgende betragtes en telefonabonnent, der udelukkende fører lokalsamtaler. Ifølge Tele Danmarj Magasinet februar 1998 beregnes hvartalsudgiften som en grundtakst på 274 kr pr. kvartal plus en samtalepris på 0,29 kr pr. minut. Med f(x) betegnes hvartalsudgiften for x minutters taletid.
Bestem en regnforskrift for f og beregn f(500)?
Abonnenten kunne i stedet vælge et såkaldt Mini Tele abonnement. Her er grundtaksten 212 kr. pr. kvartal. Samtaleprisen for de første 165 minutter er 0,29 kr. pr. minut, mens det koster 0,58 kr. pr. minut for fr efterfølgende minutter. Med g(x) betegnes kvartaludgiften for x minutters taletid med et Mini Tele abonnement.
Bestem en regnforskrift for g?
Beregn g(500)?
På forhånd tak :)
Svar #1
27. januar 2008 af ibibib (Slettet)
f(x) = 0,29x+274
g(x) er en stykkevis lineær funktion og forskriften er derfor en "gaffel-forskrift".
g(x) er en stykkevis lineær funktion og forskriften er derfor en "gaffel-forskrift".
Svar #2
27. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)
tak, når jeg så har regneforskriften f(x)=0,29x+274 hvordan regner jeg så f(500) ud er det ved at sige:
f(500)=0,29x+274
eller?
f(500)=0,29x+274
eller?
Svar #4
27. januar 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)
okay, så har jeg sagt på lommeregneren følgende:
0,29*500+274
=419
er det rigtig?
0,29*500+274
=419
er det rigtig?
Skriv et svar til: Tele Danmark
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
