Kemi

Et hurtigt spørgsål. hurtigt!

30. januar 2008 af Signesp (Slettet)
Opløsningens indhold af H2PO4-ioner bevirker at vi kan få mange målinger omkring pH=7, dvs. hvor indikatoren har sit omslagsinterval. Hvorfor er netop H2PO4- velegnet, når vi skal måle i et pH-interval omkring 7?

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2008 af mathon

en H2PO4^(-)/HPO4^(2-)_puffer
har

pH = pKs + log([HPO4^(2-)]/[H2PO4^(-)] dvs. i praksis

pH = pKs +- 1, dvs. med pKs(H2PO4^(-)) = 7,21

pH = 7,21 +- 1

altså

6,21<pH<8,21

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2008 af sapiens (Slettet)

husk bedre overskrift næste gang.

Skriv et svar til: Et hurtigt spørgsål. hurtigt!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.