Matematik
eksponentiel udvikling
31. januar 2008 af
ekim-dahl (Slettet)
Hej
Mangler en formel til denne opgave:
En eksponentiel udvikling af typen f(x)=b*a^x vides at:
halveringskonstanten (T_1/2)=2,34
Når x_1=2,9 er f(x_1)=12,4
Opstil en funktionsforskrift for f(x)
Har prøvet en del selv, og har fundet frem til dette udfra f(x)=b*a^x
kan det passe mit a^x=1,3447?
hvis ja, hvordan finder jeg så mit b?
Mike
Mangler en formel til denne opgave:
En eksponentiel udvikling af typen f(x)=b*a^x vides at:
halveringskonstanten (T_1/2)=2,34
Når x_1=2,9 er f(x_1)=12,4
Opstil en funktionsforskrift for f(x)
Har prøvet en del selv, og har fundet frem til dette udfra f(x)=b*a^x
kan det passe mit a^x=1,3447?
hvis ja, hvordan finder jeg så mit b?
Mike
Svar #1
31. januar 2008 af dnadan (Slettet)
a^x=1,3447?
giver ikke synderligt megen mening.
a findes ved:
t½=ln(½)/ln(a)
b findes ved indsættelse af et punkt i
f(x)=b*a^x, hvor a er den, du lige har beregnet.
giver ikke synderligt megen mening.
a findes ved:
t½=ln(½)/ln(a)
b findes ved indsættelse af et punkt i
f(x)=b*a^x, hvor a er den, du lige har beregnet.
Svar #2
31. januar 2008 af ekim-dahl (Slettet)
Hej
Forstår ikke hvordan man kommer frem til b, det jeg har beregnet er at, a=1,3447
så vi nu har f(x)=b*1,3447^x
Men ved ikke lige hvordan jeg kommer frem til hvad b er?
er b= ?/1,3447^2 ?? hvis det er det, hvad skal så indsættes på ? plads?
Forstår ikke hvordan man kommer frem til b, det jeg har beregnet er at, a=1,3447
så vi nu har f(x)=b*1,3447^x
Men ved ikke lige hvordan jeg kommer frem til hvad b er?
er b= ?/1,3447^2 ?? hvis det er det, hvad skal så indsættes på ? plads?
Svar #3
31. januar 2008 af dnadan (Slettet)
Når x_1=2,9 er f(x_1)=12,4
f(x)=b*1,3447^x
f(x1)=b*1,3447^(x1)
regn selv videre.
f(x)=b*1,3447^x
f(x1)=b*1,3447^(x1)
regn selv videre.
Skriv et svar til: eksponentiel udvikling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
