Kemi
Masse%
14. juni 2008 af
Helena7 (Slettet)
Vil gerne bestemme krystalvandsindholdet i gips.
Masse% H2O : m(H2O)/ m(CaSO4*2H2O)
Jeg har masserne: m(1,136)/m(5,225)
Men skal jeg gange massen af vandet med 2, fordi der i gips er 2 vandmolekyler?
For så blir krystalvandindholdet omkring 43 %. Er dette korrekt?
Masse% H2O : m(H2O)/ m(CaSO4*2H2O)
Jeg har masserne: m(1,136)/m(5,225)
Men skal jeg gange massen af vandet med 2, fordi der i gips er 2 vandmolekyler?
For så blir krystalvandindholdet omkring 43 %. Er dette korrekt?
Svar #1
14. juni 2008 af mathon
M(CaSO4*2H2O) = 172,17 g/mol
M(H20) = 18,01 g/mol
H2O_masse_procent = (2*18,01)/172,17 = 0,2092 = 20,92 % = ca. 21%
M(H20) = 18,01 g/mol
H2O_masse_procent = (2*18,01)/172,17 = 0,2092 = 20,92 % = ca. 21%
Svar #2
14. juni 2008 af Helena7 (Slettet)
Er du sikker på, at det er sådan?
For så behøvede man jo ikke at lave forsøget, hvis det var sån man skulle beregne hvor meget krystalvand, der er i gips.
Masse% H2O : m(H2O)/ m(CaSO4*2H2O) = 1,1346 g/5,225 g = 21,7 %
Det er jo rimeligt tæt på din værdi. Er din værdi ikke den teoretiske så?
For så behøvede man jo ikke at lave forsøget, hvis det var sån man skulle beregne hvor meget krystalvand, der er i gips.
Masse% H2O : m(H2O)/ m(CaSO4*2H2O) = 1,1346 g/5,225 g = 21,7 %
Det er jo rimeligt tæt på din værdi. Er din værdi ikke den teoretiske så?
Skriv et svar til: Masse%
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
