Kemi

Masse%

14. august 2008 af Persian (Slettet)

kan man godt beregne masseprocent med molarmasser? Eller skal det være med masse?

Altså hvis man ikke får angivet et stofmængde i opg og kun kan regne molarmassen ud, skal man så finde masseprocenten af stoffet vha. molarmasserne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2008 af mathon

forholdet mellem molarmasserne er lig med forholdet mellem atom/molekylmasserne,
da
atom/molekylmasserne blot er "ganget op" med NA


JA!!! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. august 2008 af mathon

se svaret på dit mig stillede spørgsmål i din mailbox:


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2008 af mathon

bringes også her:

masse: Fe(II)Cl2 = 126,75 u = x
masse: Fe(II)Cl2*4H2O = 126,75 u = y

krystalvandets masseprocent =(y-x)/y*100% = ca. 36,2%


Svar #4
14. august 2008 af Persian (Slettet)

Okay, tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. august 2008 af qazzaqqazzaq (Slettet)

jeg fatter intet ?


Skriv et svar til: Masse%

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.