Kemi

volumen, stofmænde, masse

01. december 2008 af ultralyd (Slettet)

Måleresultater:

m(ståluld) 0,1 g V(start) 0,7 mL V(slut) 17,0 ml


Find det tilsatte volumen kaliumpermanganat

V= V(slut )- Vstart=17,0-0,7 = 16,3 mL

Beregn stofmængden af permanganat-ioner

??????

Forklar at det ækvivalente forhold:
 

Fordi de ækvivalente forhold er 5/2 er fordi at der går fem jern-enheder pr. permanganat-enhed

Beregn stofmængden af jern

????

Beregn massen af jern

?????

Beregn imasse%(Jern)
????


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2008 af mathon

kaliumpermanganat:
n = V*c

men du har ikke oplyst cKMnO4


Svar #2
01. december 2008 af ultralyd (Slettet)

kaliumpermanganat 0,020 M

svovlsyre 2 M

har ikke flere tal end disse ??

hvorfor skal man bruge n = V*c og ikke n = m/ M ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2008 af mathon

                              5Fe     +     2MnO4-   +   16H+   →   5Fe2+   +   2Mn2+   +   8H2O
stofmængde       5 mol            2 mol

n(MnO4-) = V*c = (0,0163 L)*(0,020 mol/L) = 0,000326 mol
som ækvivalerer
n(Fe) = (0,000326 mol)/2*5 = 0,000815 mol
med massen

m = n*m = (0,000815 mol)*(55,845 g/mol) = 0,045514 g

ståluldens Fe-masse% = (0,045514 g)/(0,1 g) = 0,455 = 45,5%
 


Skriv et svar til: volumen, stofmænde, masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.