Kemi

spørgsmål, organisk

10. december 2008 af biqqu (Slettet)

når man opskriver en stregformel for moleklet og deraf finder dets molekyleformel, kan det så passe at man får: C7H12


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2008 af dnadan (Slettet)

... Vi kender jo INTET til stregformlen, hvoraf vi rent faktisk ikke kan komme med et kvalificeret svar.

Men generelt: Hvis du har en stregformel, tæl da atomer, og Skriv på formen: CxHy... osv


Svar #2
10. december 2008 af biqqu (Slettet)

undskyld, strukturformlen hedder: CH2 = CHCHCH2CH2CH(heraf er der står der også CH3) under carbonatom nr. 3 fra venstre
                                                                                  


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2008 af dnadan (Slettet)

Prøv nu og tæl antal C atomer og antal H atomer.


Svar #4
10. december 2008 af biqqu (Slettet)

C6H11 <-- har talt fra efter lighedstegnet. dvs., min stregformel er forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2008 af dnadan (Slettet)

Var det ikke molekyleformlen, som du skulle finde frem til?

CH2 = CHC(-CH3)-HCH2CH2CH3

Ved denne:

C: 7

H: 14

Hvad er molekyleformlen så?


Svar #6
10. december 2008 af biqqu (Slettet)

hov.. C7H14 HVIS DE ALLE BLIVER TÆLT, BÅDE FRA HØJRE OG VENSTRE AF LIGHEDSTEGNET


Svar #7
10. december 2008 af biqqu (Slettet)

molekyleformlen er C7H14 men det jeg skulle finde frem til var stregformlen og ups den har jeg også glemt at sætte ind. lad mig formulere mig således: Jeg skal finde stregformlen ud fra strukturformlen: CH2 = CHCHCH2CH2CH3. strukturformlen har jeg vedhæftet. deraf har jeg fundet molekyleformlen til C7H12


Svar #8
10. december 2008 af biqqu (Slettet)

vedhæftet nu (håber jeg!)


Svar #9
10. december 2008 af biqqu (Slettet)

ihh nu har jeg oploadet den her: http://peecee.dk/upload/view/144280
 


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. december 2008 af dnadan (Slettet)

Stregformlen har du da også fundet...


Svar #11
10. december 2008 af biqqu (Slettet)

så opgaven er rigtig?


Skriv et svar til: spørgsmål, organisk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.