Kemi

Hastighedskonstanten afhængighed af temperaturen?

13. december 2008 af tangen (Slettet)

Hvad sker der normalt med reaktionshastigheden, hvis temperaturen øges 10 °C?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. december 2008 af plooop (Slettet)

Den øges normalt


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2008 af lillemuus (Slettet)

hastigheden bliver også større. Et reaktionshastighed stiger når temperaturen, koncentrationen eller trykket øges eller når der tilsættes katalysatorer i stoffet--


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2008 af Ramses I (Slettet)

Du kan også bruge Arrhenius Formel, der lyder:

K = A *e^(-Ea/(R*T)) , hvor 

K = hastighedskonstanten

A = Pre- exponentiel faktor (opslag)

Ea= aktiveringsenergien

R = 8,31 J*K-1*mol-1

T= temperatur i Kelvin

Skrevet på liniært form:

ln K = ln A - ( Ea/(R*T)) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2008 af Eris (Slettet)

Håndreglen er, at reaktionshastigheden fordobles når temperaturen stiger 10 grader Celcius.


Skriv et svar til: Hastighedskonstanten afhængighed af temperaturen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.