Kemi

% af masse

21. december 2008 af seriøs (Slettet)

Jeg skal beregne stofmængden af 2,743 g dioptas.

m (CuSiO2(OH)2) = 2,743 g

M (CuSiO2(OH)2) = 152 g/mol

n = m / M

n (CuSiO2(OH)2) = 2,743 g / 152 g/mol = 0,018046 mol

Så skal bestemme hvor mange % af mineralets masse der udgøres af kobberatomerne.


Derefter skal jeg beregne massen af kobberatomerne i 2,743 g dioptas

Jeg kan overhovedet ik' komme videre ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2008 af mathon

M(Cu) = 63,546 g/mol

Cu-masse% = (63,546 g)/(152 g) = 0,4181 = 41,83%


Skriv et svar til: % af masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.