Matematik

HURTIG HJÆLP

11. januar 2009 af mathi4293 (Slettet)

Nogen der kan en formel for at regne det her ud:

en person sætter 52 000 kr. i banken til et fast årlig rente på 3 %

a) hvor stort et beløb står på kontoen efter 8 år?

b) efter hvor mange år er beløbet fordoblet


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Benyt kapitalfremskrivningsformlen.


Svar #2
11. januar 2009 af mathi4293 (Slettet)

jamen så siger jeg: 52000 *(1+0,03) = 53560 men er det ikke efter 1 år?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Jo.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2009 af mettemus22 (Slettet)

A)   52000 x (1+0,03)^8=65872

B) kn=ko x (1+r)^n                                                  ( ^ =opløftet)

104000=52000 x (1+0,03)^n

104000/52000=(1+0,03)^n

Log (104000/52000)=Log((1+0,03)^n)

Log(104000/52000)=n x Log 1,03

Log(104000/52000)/Log(1,03)=n

n=23,44

52000 x(1+0,03)^23,44=103970

Håber at du kan bruge det:)


Skriv et svar til: HURTIG HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.