Matematik
Integration
Hej alle. Tidligere er der skrevet
Svar #6 - Citér
25. marts kl. 20:56 af
mathon
∫sin(x)*exdx = -cos(x)*ex + ∫cos(x)*exdx = -cos(x)*ex + sin(x)*ex - ∫sin(x)exdx
kort:
∫sin(x)*exdx = -cos(x)*ex + sin(x)*ex - ∫sin(x)exdx
hvoraf
2∫sin(x)*exdx = -cos(x)*ex + sin(x)*ex = ex(sin(x)-cos(x))
konklusion:
∫ex*sin(x)dx = ½*ex(sin(x) - cos(x))
Nogen der kan forklarer hvad det er der sker i første linje
Svar #2
31. marts 2009 af Zmorg (Slettet)
Kan du uddybe det Jerslev, eller evt. skrive formlen for partiel integration op?
Svar #3
31. marts 2009 af richterklanen (Slettet)
Partiel integration:
∫f(x)g(x) = F(x)g(x) - ∫F(x)*g'(x),
hvor f er en kontinuert, g en differentixbel funktion og g' en kontinuert funktion. F er en stamfunktion til f.
Svar #4
31. marts 2009 af Jerslev
#2: Jeg kan da se, om jeg husker den korrekt.
∫ab df(x)/dx * g(x) dx = [f(x)*g(x)]ab - ∫ab f(x) * dg(x)/dx dx
mvh
Jerslev
Svar #5
31. marts 2009 af lallenalle (Slettet)
haha er den ikke den der du gik fuldstændig crazy på Jerslev :D ??
Skriv et svar til: Integration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.