Kemi

Afbrænding af butan (Hurtigt spørgsmål)

21. april 2009 af tjamanam (Slettet)

116,24g Butan (C4H0) afbrændes

Hvor meget vand og CO2 dannes der? (i gram)

Samt et reaktionsskema.

Hjælp mig :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. april 2009 af mathon

                                        2C4H10  +  13O2  →  8CO2     +     10H2O
ækvilentstofmængder            2 mol                      8 mol            10 mol

dvs                                   1 mol                     4 mol             5 mol
eller                                  52,12 g                  4*(44,01 g)    5*18,02 g                                 


Brugbart svar (2)

Svar #2
21. april 2009 af mathon

n(C4H10) = (116,24 g)/(52,12 g/mol) = 2 mol

hvoraf

m(CO2) = 2*4*(44,01 g) = 352,08 g

m(H2O) = 2*5*18,02 g   = 180,20 g


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2009 af mathon

ækvilentstofmængder  →  ækvivalentstofmængder


Skriv et svar til: Afbrænding af butan (Hurtigt spørgsmål)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.