Matematik

Tre ligninger med tre ubekendte

09. juni 2009 af charlottebi (Slettet)

Nogle der kan hjælpe med at løse disse tre ligninger med tre ubekendte?

1: 57,42382=a*140^2+b*140+c

2: 57,42382=a*250^2+b*140+c

3: 22,8=a*195^2 +b*195+c

Ved ikke lige hvordan man skal gøre, så håber nogen kan hjælpe. På forhånd tak:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. juni 2009 af MathTeacher (Slettet)

Det er helt oplagt at begynde med at isolere c i en af ligningerne. Jeg vil anbefale ligning 3)

Resultatet af denne isolation, sættes ind i stedet for c i ligning 1) og i ligning 2).

Så er problemet reduceret til to ligninger med to ubekendte, som burde være nemt nok.

Når a og b således er fundet, sættes de ind i ligning 3), hvorved c nemt kan udregnes.


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. juni 2009 af keg (Slettet)

Noget nemmere ville det måske være at trække 1 fra 2, så er der vist noget dre udgår,

try that


Svar #3
09. juni 2009 af charlottebi (Slettet)

#1 mange tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Tre ligninger med tre ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.